Dogecoin štartuje svoju rally. Pomôžu mu výroky Elona Muska

3 min read

Cena dogecoinu, najznámejšieho a najstaršieho meme coinu, je v tomto roku pomerne volatilná. Zatiaľ čo začiatok tohto roku bol pre dogecoin veľmi pozitívny a trh pri svojom raste dokázal preraziť niekoľko predchádzajúcich cenových maxím, tak záver druhej polovice roka už tak pozitívny nebol. Cena dogecoinu sa totiž vrátila do oblasti svojej dlhodobej konsolidácie, z ktorej sa teraz snaží opäť preraziť.

by CurrencyRate.Today

Aby sa dogecoinu podarilo vrátiť na vyššie hodnoty, bude nevyhnutné prerazenie klesajúcej trendovej čiary. To sa však v čase písania tohto článku dogecoinu zatiaľ nedarí. Vzhľadom na veľký cenový prepad má dogecoin obrovský potenciál k cenovému rastu, avšak chýba mu hnací motor v podobe pozitívneho fundamentu.

Elon Musk ako katalyzátor dogecoinu
Zvýšený záujem o dogecoin môže možno opäť vyvolať Elon Musk, ktorý na sociálnej sieti X zahájil konverzáciu s avatarom menom DogeDesigner, ktorý je zamestnancom v ekosystéme Dogecoin. Ona konverzácia sa však netýka dogecoinu, ale politickej témy, ktorá sa dotýka kompetencie Joe Bidena na vykonávanie svojej prezidentskej funkcie.

Elon Musk na túto polemiku reagoval predovšetkým narážkou na to, že Biden je dlhodobo odporcom kryptomien, čo je v nadchádzajúcich voľbách veľká téma, a tak nie je vylúčené, že práve kryptomenoví nadšenci budú mať v prezidentských voľbách veľmi dôležitú úlohu. V súčasnej dobe totiž prebieha boj o každý hlas.

PlayDoge vracia investorov do detstva
Nový krypto projekt PlayDoge (PLAY) prišiel so zaujímavým konceptom, ktorý určite poteší nespočet investorov. Projekt má totiž v pláne spustiť mobilnú hru, ktorá ponúkne hráčom nielen možnosť získavať odmeny v podobe natívneho tokenu PLAY, ale aj starať sa o svojho virtuálneho maznáčika, a tým sa tak vrátiť späť do 90. rokov, kedy bol hitom tzv. Tamagotchi.

Samotná hra využíva ikonický mem Doge, ktorý premenila na virtuálneho maznáčika. Dá sa preto povedať, že vzniklo niečo ako Tamagotchi s 2D 8-bitovou grafikou, čo prináša nostalgiu 90. rokov. PlayDoge umožní hráčom získavať odmeny tým, že sa budú starať o svojich miláčikov a brať ich na dobrodružné cesty. Včasné kŕmenie, výcvik a spánok prispievajú k odmenám, ktoré starostlivý chovateľ domáceho maznáčika získa.

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours