Desať rokov nemohli k svojim bitcoinom. Tie zatiaľ zdraželi o 8000%.

2 min read
by CurrencyRate.Today

Klienti burzy Mt. Gox sa po desiatich rokoch možno dočkajú peňazí, Argentína skúma salvadorské bitcoiny, Trump vraj amnestuje zakladateľa Hodvábnej cesty, bitcoinový ETF od Blackrocku už je najväčší a Mastercard skúša zjednodušiť kryptoplatenie.

Rok 2014. Z najväčšej a najznámejšej kryptoburzy sveta Mt. Gox mizne cez 850 tisíc bitcoinov a zákazníkom ostali len oči pre plač. Po desiatich rokoch im teraz svitla nádej, že sa k jednej z najtemnejších kapitol v histórii kryptobiznisu dopíše nový koniec. Možno dokonca happy koniec.

Rok 2024. Pohli sa bitcoiny uložené v peňaženkách spojených s Mt. Gox! Na novú adresu sa v utorok v šiestich transakciách presunulo 141 686 bitcoínov, dnes za zhruba 9,6 miliardy dolárov (2,2 bilióna korún). Pohyb takého veľkého množstva bitcoinov vyvolal ľahkú paniku, cena bitcoinu sa krátkodobo prepadla asi o dve percentá.

Top burza s kryptomenami

Insolvenčný správca skrachovanej burzy ale neskôr uviedol, že pohyb bitcoínov je súčasťou procesu, ktorý má viesť k vyplácaniu veriteľov

V dobe krachu Mt. Gox sa ceny bitcoinu pohybovala okolo 800 dolárov. Cena bitcoínov, ktoré zákazníci Mt. Gox celú dekádu nedobrovoľne hodlili, sa teda za tú dobu zdvihla o viac ako osem tisíc percent.

Šilhá Argentína do Salvadoru?
Argentínsky regulátor trhu s cennými papiermi National Nacional de Valores (CNV – Národná komisia pre cenné papiere) usporiadal stretnutie so salvadorskou National Commission de Activos Digitales (CNAD – Národná komisia pre digitálne aktíva), na ktorom podľa oficiálneho vyjadrenia úradníci preberali adopciu a reguláciu kryptomien v oboch krajinách.

 

 

 

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours