Bitcoin: Prečo patrí do každého portfólia

3 min read
by CurrencyRate.Today

V neustále sa meniacom svete financií hľadajú investori spôsoby, ako ochrániť a zvýšiť svoje bohatstvo. Bitcoin, priekopník v oblasti kryptomien, predstavuje nielen inovatívnu technológiu, ale aj jedinečnú investičnú príležitosť.

To si nemyslíme len my, ale vychádzame aj zo správania veľkých a tradičných investičných fondov. Napríklad Fidelity Investments, americký poskytovateľ ETF s 80-ročnou tradíciou, dáva od roku 2024 do bežných portfólií 1-3 % bitcoinu.

Poplatky za BTC poklesli na minimum!

To si nemyslíme len my, ale vychádzame aj zo správania veľkých a tradičných investičných fondov. Napríklad Fidelity Investments, americký poskytovateľ ETF s 80-ročnou tradíciou, dáva od roku 2024 do bežných portfólií 1-3% bitcoinu.

Prečo sa aj takto tradiční hráči rozhodujú pre bitcoin?

Diverzifikácia rizika
Bitcoin často reaguje na trhové situácie opačne ako tradičné investičné triedy ako akcie a dlhopisy. Pokiaľ veľké akciové indexy padajú a berú so sebou veľa ďalších aktív, bitcoinu sa to v mnohých prípadoch vôbec nemusí týkať.

Napríklad počas roku 2023 klesla korelácia bitcoinu s akciami technologických firiem zo 60 až na 20 %.

Ochrana pred infláciou
V čase, keď mnoho svetových mien čelí devalvácii kvôli rastúcej inflácii, Bitcoin s jeho obmedzenou ponukou 21 miliónov mincí ponúka formu ochrany hodnoty. Jeho deflačné charakteristiky ho robia atraktívnym ako dlhodobé úložisko hodnoty.

Potenciál vysokého rastu
Bitcoin bol predtým známy svojou veľkou volatilitou (pohybom cien hore a dole). Tá sa však stále znižuje a dnes tak ponúka hlavne potenciál pre významný rast. Ako história Bitcoinu ukazuje, dlhodobí investori môžu byť odmenení významnými výnosmi.

Zvýšená likvidita a prístupnosť
S rastúcim prijatím a dostupnosťou na hlavných finančných trhoch sa Bitcoin stáva stále likvidnejším a prístupnejším pre širokú verejnosť. To uľahčuje investovanie a obchodovanie, poskytuje viac možností pre vstup a výstup z pozícií.

Predvoj digitálneho finančného sveta
Investícia do Bitcoinu znamená účasť na špičke digitálnej finančnej inovácie. S rastúcou adopciou blockchainovej technológie a kryptomien sa otvárajú nové možnosti pre budúce finančné systémy.

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours