Trump po atentáte opäť bez Melanie.

4 min read
by CurrencyRate.Today

Vo Wisconsine sa začal štvordňový nominačný zjazd Republikánskej strany. Len pár hodín po atentáte naňho pricestoval aj zranený kandidát na prezidenta Donald Trump a opäť bez svojej manželky Melanie. V Milwaukee ho sprevádza opäť jeho dcéra Ivanka. Akú úlohu zohrávajú ženy okolo bývalého prezidenta a kto bude prípadne prvou dámou Ameriky?

Nová výzva z Plánu obnovy a odolnosti SR obnoví až 184 000 m² verejných budov

„To sme vídali aj v minulosti, už keď bol prezident, tak sme vídali Ivanku minimálne rovnako často ako Melaniu,“

„Vyplýva to z toho, že ich manželstvo nie je úplne v pohode. Je známe napríklad to, že počas prezidentstva Donalda Trumpa, najmä keď vyšli najavo tie jeho rôzne škandály, tak sa po ňom Melania dobrala na znovuvyjednanie predmanželskej zmluvy,“ popísal situáciu, v ktorej si niekdajšia prvá dáma nastavila nové pravidlá.

„Tiež to vyplývalo z celého toho prezidentstva, že ju príliš nebaví byť prvou dámou, že by skôr rada chodila po nákupoch alebo sa venovala synovi Baronovi,“ myslí si amerikanista. Melania vo svojom vyhlásení útok odsúdila, útočníka označila za netvor a svojho manžela za veľkorysého a starostlivého muža, s ktorým prešla dobrými aj zlými časmi, po boku Donalda Trumpu sa však aj naďalej neobjavuje.

Ivanka sa na rozdiel od svojej nevlastnej matky o politiku zaujíma. „Všeobecne sa predpokladá, že ona a jej manžel Jared Kushner sú takými zmierňujúcimi faktormi v tom jeho štábe,“ uviedol Klvaňa. Podobný vývoj očakáva Tomáš Klvaňa aj po prípadnom zvolení Donalda Trumpa za prezidenta: „Myslím si, že predovšetkým Ivanka sa zaujíma o politiku a je to vlastne dáma, ktorá má nejaké vzdelanie a rozhľad o svete, a Melania je bývalá modelka, ktorá sa zaoberá tým, čím sa zaoberá.“

 

V kontexte atentátu na Donalda Trumpa pozastavila Demokratická strana čiastočne svoju kampaň a stiahla niektoré televízne reklamy. „Je to len na niekoľko dní, ale myslím si, že to je veľký problém pre demokratov, pretože Biden zaostáva dlhodobo za Trumpom, síce nie nejako výrazne, ale ten trend je znepokojujúci, pretože je stabilný,“ upozornil Klvaňa. Keby sa prezidentské voľby konali teraz, Trump by jednoznačne vyhral. Na víťazstvo mu stačí len jedno víťazstvo v tzv. swing štátoch, ako je Wisconsin, Michigan a Pensylvánia av súčasnom momente vedie vo všetkých troch.

S Bidenom na čele do záhuby?
Demokrati sa navyše ocitajú v určitej pasci, kedy budú musieť hľadať nový prístup ku kritike Donalda Trumpa.

„To je práve ten problém, Biden začínal nachádzať svoj hlas v takej tej naozaj nezmluvnej kritike Donalda Trumpa, bola vecná, on neklame, jednoducho poukazuje na to, že Donald Trump je človek, ktorý je skutočným nebezpečenstvom pre americkú demokraciu a pre ten liberálny systém tak, ako ho Amerika budovala po 200 rokov, a Donald Trump je človek, ktorý Ameriku, ale aj celý svet, môže zaviesť na scestie a na to treba upozorňovať ostro a adresne. To teraz bude musieť robiť trochu inak,“ vysvetlil s tým, že problém je, že prirodzená nie je pre Bidena už ani tá prvá forma kritiky a teraz bude musieť nájsť ešte nejakú ďalšiu.

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours