V Chorvátsku budú v lete naši policajti

2 min read

Na základe Dohody medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Chorvátskej republiky o policajnej spolupráci Policajný zbor a vyšle aj tento rok do Chorvátska svojich zástupcov, aby počas letnej turistickej sezóny pomáhali nielen slovenským turistom, a to od 1. júla do 31. augusta 2023.

by CurrencyRate.Today

Spoločné chorvátsko-slovenské policajné hliadky budú aktívne v dvoch intervaloch.

Prvý interval je naplánovaný na júl 2024 a druhý na august 2024. V každej rotácii budú pôsobiť štyria slovenskí policajti: dvaja na teritóriu Splitsko-Dalmatínskeho policajného riaditeľstva a dvaja na teritóriu Prímorsko-Goranského policajného riaditeľstva.

Bitcoin: Prečo patrí do každého portfólia

Slovenskí policajti budú mať svoje rovnošaty a aj slovenské policajné vozidlá, takže ich turisti ľahko spoznajú.  Ich hlavnou úlohou bude spolupráca s miestnou políciou a pomoc slovenským turistom najmä v týchto situáciách:

  • dopravné nehody s účasťou slovenských turistov,
  • nesprávne parkovanie a následné odtiahnutie vozidla,
  • strata a krádež cestovných dokladov, vodičských oprávnení a finančnej hotovosti,
  • narušovanie verejného poriadku turistami, najmä pod vplyvom alkoholu,
  • asistencia pri zadržaní slovenských občanov z dôvodu spáchania trestného činu alebo priestupku,
  • pátranie po stratených/nezvestných osobách,
  • pomoc v nemocnici pri ohrození života maloletých.

Projekt Bezpečná turistická destinácia, ktorý spustila chorvátska polícia v roku 2006, sa zameriava na zvýšenie bezpečnosti pre zahraničných turistov. Slovenskí policajti v projekte participujú od roku 2008 a ich spolupráca je hodnotená ako veľmi úspešná: nielenže prispieva k vyššej bezpečnosti, ale aj zlepšuje celkovú atmosféru a dojmy z dovolenky.

Chorvátska polícia každoročne vyjadruje veľkú spokojnosť s touto spoluprácou, keďže prispieva k rýchlejšiemu a efektívnejšiemu riešeniu problémov počas letnej turistickej sezóny a okrem turistov prináša prospech aj miestnemu obyvateľstvu.

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours