Vytiahol z bitcoinmatu mince za milión.

2 min read
by CurrencyRate.Today

Bitcoin je skoro 20-tisíc dolárov pod marcovým rekordom. Čo neteší muža, ktorý v Prahe dostal z bitcoinmatu bez platenia bitcoiny za milión, za deväťsto tisíc, za osemsto… V USA sa bude schvaľovať ETF na solane, v Japonsku Sony otvorí burzu av Dánsku nezakážu hardvérové ​​peňaženky.

Čo sa aktuálne deje s infláciou na Slovensku a čo v eurozóne?

Cena bitcoinu v piatok klesla hlboko pod 55-tisíc dolárov (1,27 milióna korún). Naposledy bol bitcoin takto „lacný“ prvého mája a od marcového all time high, (74 tisíc dolárov) spadol skoro o 27 percent.

Prepad ceny sa prehlboval kvôli likvidácii dlhých pozícií s pákovým efektom. Preložené: ľudí, ktorí vsádzali na rast bitcoinu a požičali si na to, už nevydržali alebo nemohli ďalej čakať, až cena pôjde hore, a splácajú svoje dlhy. Spoločnosť CoinGlass uvádza, že sa počas 24 hodín predali investície za viac ako 54,9 milióna dolárov (1,25 miliardy korún).

Podľa analytikov je jednou z hlavných príčin poklesu obava, čo s trhom urobí príliv bitcoínov zo skrachovanej japonskej burzy Mt. Gox. Hlásila, že od začiatku júla začne vyplácať veriteľom bitcoiny v hodnote asi 8,5 miliardy dolárov – a práve začala. Trhy očakávajú, že minimálne časť ich pôjde svoje desať rokov zadržiavané bitcoiny hneď predať a zrazí cenu dole.

Sony stavia burzu
Japonský gigant Sony sa chystá spustiť vlastnú krypto burzu. Urobia to cez platformu Amber Japan, ktorú si nenápadne kúpili vlani.

Nová burza sa bude volať S.BLOX a Sony okrem premenovania plánuje výrazne modernizovať používateľské rozhranie aj mobilnú aplikáciu.

Keď sa povie Sony, väčšinou si predstavíme elektroniku. Je ale dobré si spomenúť, že už na konci 80. rokov minulého storočia Sony prehltla hudobné vydavateľstvo CBS Records a filmové Columbia Pictures. Sony je skrátka gigant aj v šoubiznise (pripočítajme ešte herné konzoly), a tak môžeme čakať, či neurobí šou aj okolo krypta a bitcoinu.

 

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours