Bitcoin prerazil rezistenciu a býci sa ujímajú trhu

2 min read

Cena bitcoinu počas pár dní úplne obrátila náladu mnohých investorov z negatívneho sentimentu na ten vytúžený pozitívny sentiment. Bitcoinu sa totiž podarilo preraziť hodnotu klesajúcej trendovej čiary, a to pomerne agresívnymi a volatilnými cenovými sviecami. Pri svojej nákupnej rally trh vo finále prerazil aj cenové maximum výbežku na hodnote 64 000 USD, čím sa z tejto pôvodnej rezistencie stal support, ktorý môže teraz bitcoin ďalej podporovať v jeho raste.

by CurrencyRate.Today

Najväčším rizikom je v súčasnej dobe agresívne zamietnutie vyšších cien, ktoré môže súvisieť jednak s výberom likvidity na vyšších hodnotách, ale aj s výberom ziskov z dlhých špekulatívnych pozícií. Aká je aktuálna situácia? Na to sa pozrieme v tomto článku.

Rast bitcoinu o 15% za týždeň
Tento extrémny rast sa odohral aj napriek tomu, že v trhu bola dostatočná likvidita na to, aby trh mal problémy posilniť. Jednalo sa ako o technickej rezistencie, tak aj o likviditu, ktorá sa na vyšších cenách nachádzala. V súčasnej dobe je najväčšia predajná likvidita umiestnená nad hodnotou 66 000 USD.

Spotová ETF pre bitcoin opäť navyšujú kapitalizáciu
Súčasný rast ceny bitcoinu je samozrejme hnaný aj rastúcim záujmom investorom na strane dopytu. Predovšetkým inštitucionálni investori sa pustili do nákupu BTC vo veľkom. Napríklad 16. júla bol zaznamenaný celkový príliv do spotových ETF pre bitcoin v hodnote 422 miliónov USD.

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours