Základné rady pre začínajúcich krypto investorov

2 min read

Lavína kolapsov krypto spoločností v posledných týždňoch nenecháva chladným snáď žiadne krypto investorov. Napríklad krach krypto hedžového fondu Three Arrows Capital so sebou zmietol aj jedného z veľkých krypto hráčov Voyager Digital, ktorý tento týždeň podal žiadosť na ochranu pred veriteľmi. Len Voyager Digital eviduje viac ako 100 tisíc veriteľov. A možno práve preto sa teraz viac ako inokedy skloňuje otázka, či nie je potrebné mať svojho krypto/finančného poradcu?

by CurrencyRate.Today

Základné rady pre krypto investorov
Hlavným dôvodom prečo si väčšina krypto investorov najíma poradcu je ten, že mu pomáha vyhnúť sa potencionálnej katastrofe presunutím jeho aktív do decentralizovaného finančného hedgeového fondu alebo projektu a použije iba úplne insolventnú burzu či makléra. Mať svojho poradcu má tiež veľkou výhodou v tom, že udržuje klienta v pokoji po celú dobu cenovej volatility kryptomien. Pokiaľ si ale krypto investor nechce alebo nemôže poradcu najať, je tu pár základných rád, ktorými by sa mal riadiť.

Vytiahol z bitcoinmatu mince za milión.

Zistiť si informácie ohľadom likvidity daného projektu
Poznať konkrétne meno zakladateľa/vývojára – anonymita zakladateľa projektu by mala vzbudiť ihneď nedôveru
Dôkladne si prečítať tzv. white papers – jedná sa o dokument vydaný vývojármi projektu, v ktorom vysvetľujú technológiu a účel celého projektu
Nezabúdať na sedliacky rozum – pokiaľ vám niečo na projekte nesedí, choďte do toho

Príliš veľké očakávania – pozor na porovnávanie sa s ostatnými krypto investormi, ktorí vstúpili na trh kryptomien skôr. Príležitosti k obrovským výnosom v krátkom časovom období sa oproti predchádzajúcim rokom stále zmenšujú.
Zvážiť spôsob uskladnenia kryptomien a to na externý hardvér peňaženky – jedná sa totiž o najbezpečnejší spôsob uskladnenia digitálnych aktív
Projekt musí spadať pod bankovú alebo inú finančnú reguláciu.

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours