Ethereum hlási problémy a jeho cena rapídne klesá

2 min read

Cena etherea trochu nečakane oslabuje a to aj napriek schváleniu spotových ETF pre étereum. Trh po výraznom cenovom raste, ktorý nastal vďaka odrazu od dlhodobých cenových miním, skončil na hodnote najbližšej rezistencie. Už samotný konsolidačný pohyb trhu na rezistencii nenaznačoval nič dobré a teraz sa negatívne predikcie potvrdzujú.

by CurrencyRate.Today

Nový MEME COIN KAMA dosahuje nové Maximá po odstupení Bidena

Smerom na nižšie hodnoty navyše už nie je žiadny zásadný support, okrem cenového minima na 2 900 USD, čo určite nie je dobrá správa. Pod hodnotou cenových miním sa však nachádza na cene 2 700 USD ďalší, zatiaľ netestovaný, support, ktorý je tvorený prerazeným cenovým výbežkom. Realizácia tohto scenára by dala možnosť investorom lacnejšie ethereum dokúpiť, avšak za cenu veľkého prepadu.

Ethereum a príbeh spotového ETF
V súvislosti so spotovým ETF pre étereum sa stalo niečo, čo asi málokto očakával. Schválenie ETF rozpútalo pokles etherea, čo kopíruje podobnú situáciu ako pri schválení Hongkonského spotového ETF pre bitcoin. Dokonca aj bitcoin zažíva výrazné odlivy kapitálu predovšetkým zo spotových ETF. Ethereum za posledných 24 hodín tak zaznamenalo pokles o takmer 8 %, pričom sa jeho cena stabilizovala okolo hodnoty 3 160 USD.

Podľa správy z 23. júla 10x Research odhalil stochastický indikátor ukazujúci ETH na vrchole svojho rozsahu, čo naznačuje možný vrchol trhu. Ďalším dôvodom výrazného poklesu ceny etherea je presun užívateľov do ekosystému Solana. To môže mať korene v presune populárnych meme coinov práve do tohto blockchainu, čím dali jasne blockchainu Ethereum zbohom.

Niektorí odborníci sa navyše obávajú, že pokles môže byť na kryptomenových trhoch ďaleko markantnejší, pretože dnes má ešte dôjsť k vyplácaniu veriteľov krypto burzy Mt. Gox. Uvidíme v nasledujúcich hodinách, či sa čierne scenáre naplnia alebo nie

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours