Extrémne zadĺženie Slovenska?

2 min read

Slovensko zaznamenalo najvýraznejší nárast zadlženia v medzikvartálnom porovnaní, s nárastom o 4,6 percentuálneho bodu na 60,7 percenta HDP. Významný nárast zadlženia bol zaznamenaný aj v Estónsku a Belgicku. Naopak, najvýraznejšie zníženie zadlženia zaznamenalo Grécko, Cyprus, Holandsko a Švédsko. Mierne zníženie zadlženia dokázalo aj Nemecko.

DEFICIT JE STÁLE VYSOKÝ – Deficit verejných financií v EÚ podľa sezónne prepočítaných údajov dosiahol v prvom štvrťroku tri percentá HDP, čo je zlepšenie oproti 3,9 percentám HDP na konci štvrtého štvrťroka minulého roka. V Česku deficit klesol na dve percentá z 3,2 percenta HDP. Eurozóna zaznamenala pokles deficitu zo štyroch percent na 3,2 percenta HDP.

Taliansko, Francúzsko, Španielsko, Belgicko a Portugalsko tiež vykazujú zadlženie nad 100 percent HDP. Bulharsko, naopak, má najnižšie zadlženie na úrovni 22,6 percenta HDP.

by CurrencyRate.Today

Štátny dlh EÚ na konci prvého štvrťroka dosiahol 14,10 bilióna eur, oproti 13,53 biliónom eur pred rokom. Grécko zostáva na čele najzadlženejších krajín EÚ, aj keď jeho situácia sa postupne zlepšuje. Na konci prvého štvrťroka dosiahlo zadlženie 159,8 percenta HDP, čo je pokles z 161,9 percenta HDP na konci štvrtého štvrťroka minulého roka a z 169,4 percenta HDP pred rokom.

Shiba inu medzi ukradnutými coinmi z burzy WazirX. Škoda je vo výške 235 miliónov USD

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours