Cena bitcoinu rastie rovnako ako štátny dlh USA, ktorý prvýkrát v histórii dosahuje 35 000 miliárd USD

2 min read

Cena bitcoinu sa po dlhšej dobe konečne vrátila na svoje vyššie hodnoty, pričom bola dokonca aj otestovaná psychologická úroveň 70 000 USD. Od jej testu sice cena trochu klesla, napriek tomu trh stále vytvára vyššiu minimálnu cenu, čo je značná strata trendu.

Trochu nevýhodou je, že trh už otestoval hodnotu najbližšej podpory, každopádne podporných úrovní cenový graf ponúka týchto pomerne veľké množstvo, čo by mohlo byť dôležité v prípade možného predaja korekce.

by CurrencyRate.Today

Bitcoin a likvidita
Pri pohľade na cenový graf BTC určite investora napadne otázka – “Co se stalo za cenu 70 000 USD, ze tam trh tak agresivne oslabil?” Na vine je trhová likvidita, teda kumulované množstvo predajných kontraktov, ktoré sa podľa CoinGlass nachádzajú na hodnote 70 400 USD. V tejto cene sa nachádzajú predajné kontrakty v hodnote miliardy USD.

Ethereum hlási problémy a jeho cena rapídne klesá

USA sa topí v dluzích
Státní dluh USA poprvé v historii dosáhl hodnoty 35 000 miliárd amerických dolárov, čo sa deje v týždni, kedy by mal americký Fed rozhodovať o znížení úrokových sadzieb. Ak by Fed ke snížení skutečně sáhl, možná by to pro kryptoměnový segment znamenalo veľké osvieženie, pretože nízke úrokové sadzby vyhovujú predovšetkým investíciám do viac rizikových finančných aktiv.

Obtížnosť ťažby bitcoinů na nových maximách
Zdroj dát BTC.com očakáva, že 31. júla by malo dôjsť k vytvoreniu historického maxima, čo sa týka obtížnosti aj bitcoinov. Posledný dvojtýždenný nárast trvá o 3,2 % ztížení ťažby. Rostoucí obtížnosť vytvára tlak na ťažbu, ktorí sú nútení odprodávať svoje zásoby, aby tak kompenzovali menšie množstvo novo vyťažených bitcoinov. Ak by bol tento princíp aj naďalej zachovaný, trh by prišiel postupom času o novú likviditu od ťažařů, čo by mohlo znamenat rast ceny bitcoinu.

 

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours