„Všetky altcoiny prídu na Wall Street“ po úspešnom spustení Ethereum ETF, hovorí Anthony Pompliano

3 min read

Generálny riaditeľ Professional Capital Management Anthony Pompliano hovorí, že schválenie spot ETH ETF americkou Komisiou pre cenné papiere (SEC) otvorilo stavidlá pre ďalšie altcoinové investičné nástroje.

Dňa 22. júla schválila americká Komisia pre cenné papiere (SEC) konečné registračné vyhlásenie S-1 potrebné na uvedenie ETF na burzy, vrátane Nasdaq, NYSE Arca a Chicago Board Options Exchange.

Deň potom sa začal prvýkrát v histórii USA obchodovať na burze fond podložený altcoinom. Medzi emitentov éterových ETF patria BlackRock, Fidelity, 21Shares, Bitwise, Franklin Templeton, VanEck a Invesco Galaxy.

Myslím, že toky na strane bitcoin dosahujú 10, 15 až 19 miliárd dolárov. Pohybujú sa v nich skutočné peniaze. Schválenie ETF Ethereum sa netýka ani tak Etherea, ako skôr trhu…

To signalizuje, že všetky altcoiny prídu na Wall Street. Možno to bude chvíľu trvať a bude sa s nimi zaobchádzať určitým spôsobom, ale tieto veci na Wall Street prídu… Ľudia s portfóliovým modelom to začnú aplikovať na všetky kryptomeny.

by CurrencyRate.Today

Ministri Financií G20 rokujú o Zavedení GLOBÁLNEJ DANÍ z PRÍJMOV

Schválenie Ether ETF umožnilo bitcoinové ETF, ktoré mu predchádzalo v januári. Ethereum má však podľa Pompliana zložitejší príbeh v porovnaní s relatívne jednoduchým prípadom použitia Bitcoinu s digitálnym úložiskom hodnoty:

Pozrel som sa na všetky hlavné spravodajské servery, ľudia o tom toľko nehovoria, takže pozornosť médií, humbuk a všetky tie veci tam v skutočnosti nie sú. To nás privádza k otázke: prečo o tom ľudia toľko nehovoria, keď ide o Ethereum?

A myslím si, že súčasťou výzvy pre Ethereum je to, že príbeh nie je taký jasný. Pri Bitcoine je to veľmi jasné, je to digitálne zlato.

Keď začnete hovoriť o Ethereu, hovoríte o technologickej platforme, je tam oveľa väčšia konkurencia. Ale ak pôjdete a porozprávate sa s ľuďmi z Bitwise, oni dnes sledujú ETHW [Bitwise Ethereum ETF], povedali by vám: „No vlastne existuje diverzifikácia.”

A ľudia na Wall Street to milujú, takže možno výhoda, ktorú Ethereum bude mať, je, že ľudia povedia: „Nechcem mať len jeden, chcem ich pár… Nechajte ma urobiť rozdelenie 30/70…“

Spotové éterové burzovo obchodované fondy (ETF) sa historicky prvýkrát začali na burzách v Spojených štátoch obchodovať dňa 23. júla 2024.

V prvý deň obchodovania dosiahli približne 1,08 miliardy USD v kumulatívnom objeme obchodov, teda zhruba 23 % oproti spotovým bitcoinovým ETF v deň začatia.

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours