Bitcoin zažívá bleskový pokles

2 min read
by CurrencyRate.Today

Kryptoměnový trh zažije aktuálny dramatický výpredaj, ktorý poslal Bitcoin až na 52 500 dolárov, čo predstavuje 10% pokles za menej než dve hodiny.

Bitcoin prudko klesá
Počas tohto krátkeho, ale intenzívneho propadu sa cena bitcoinu prepadla až na 52 500 dolárov, čo je najnižšia hodnota od tohtoročného februára. Ethereum, najväčšia kryptomena sveta, druhá nasledovala podobný osud a zaznamenalo pokles o 18%. Celková trhová kapitalizácia kryptomena sa za posledných tri dni znižuje o pol bilionu dolárov, čo predstavuje najväčší 72hodinový propad za viac než rok.

Ministri Financií G20 rokujú o Zavedení GLOBÁLNEJ DANÍ z PRÍJMOV

Náhlý krach spôsobil likvidáciu pákových pozícií v hodnote cez 740 miliónov dolárov. Obchodníci, ktorí sa snažili využiť pákový efekt k maximalizácii svojich ziskov z Etherea, boli postihnutí najviac, s likvidáciou pozícií v hodnote viac ako 256 dolárov.

Za týmto dramatickým propadom stojí niekoľko faktorov. Prudký výpredaj na japonskom akciovom trhu Nikkei 225, slabé údaje o zamestnanosti v Spojených štátoch a spomalenie rastu popredných technologických spoločností prispeli k celkovej nervozite na trhoch. Objavili sa obavy z masívneho predaja zo strany kryptomenovej obchodnej firmy Jump Crypto, čo navyše navyše paniku.

K situácii tiež prispel prudký nárast otvoreného záujmu o Ethereum v posledných mesiacoch. Mnoho obchodníkov sa snažilo získať expozíciu voči aktivu v očakávaní schválenia spotových ETF na Ethereum v USA, čo vytvorilo prostredie vhodné pre prudké výkyvy.

 

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours