Očakáva Michael Saylor cenu BITCOINU až na 13 miliónov dolárov?

2 min read
by CurrencyRate.Today

Michael Saylor, známy spoluzakladateľ spoločnosti MicroStrategy, predpovedal, že Bitcoin dosiahne hodnotu 13 miliónov dolárov za mincu do roku 2045 počas svojho veľmi optimistického vystúpenia na konferencii Bitcoin 2024, ktorá sa konala 26. júla v Nashville, Tennessee. Táto predpoveď zvýšila jeho pôvodný odhad z júna, ktorý bol na úrovni 10 miliónov dolárov.

Saylorova prognóza nie je len základným scenárom. Podľa neho by mohla byť cena 3 milióny dolárov v prípade medvedieho trhu alebo až 49 miliónov dolárov v prípade býčieho trhu. Počas svojho vystúpenia vyzval poslucháčov, aby sa stali „trojnásobnými maximalistami“ a investovali do Bitcoinu čo najviac.

Saylor odporučil, aby ľudia financovali svoje domy pomocou Bitcoinu, nakúpili Bitcoin, previedli všetky svoje aktíva na Bitcoin a presťahovali sa do krajín s nízkymi daňami, kde môžu investovať ďalších 50 000 dolárov do Bitcoinu. Tento prístup by podľa neho mohol viesť k čistému majetku vo výške približne 214 miliónov dolárov. Podobnú stratégiu odporúča aj pre korporácie a národné štáty.

Ministri Financií G20 rokujú o Zavedení GLOBÁLNEJ DANÍ z PRÍJMOV

 

Podľa Saylorovej teórie sú všetky fyzické aktíva — od akcií a dlhopisov až po luxusné autá a nehnuteľnosti — podliehajú zákonom termodynamiky, vrátane entropie, ktorá spôsobuje, že hodnota fyzických aktív sa časom znižuje. Naproti tomu Bitcoin je podľa neho nesmrteľný, nemenný a nehmotný, čo z neho robí riešenie našich ekonomických problémov. Bitcoin nie je viazaný na fyzický svet a má nekonečnú životnosť.

MicroStrategy je jedným z najväčších verejných držiteľov Bitcoinu na svete. K 20. júnu vlastnila celkovo 226 331 BTC, ktoré nadobudla za približne 8,33 miliardy dolárov pri priemernej cene 36 798 dolárov za mincu.

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours