Solana sa stále drží nad 110 USD. Je snáď imúnna voči súčasnému globálnemu výpredaji?

2 min read

Celý finančný svet si v súčasnej dobe prechádza veľkým cenovým poklesom, pri ktorom z trhu nenávratne miznú miliardy dolárov. Tento cenový pokles síce postihol predovšetkým akciové trhy, ale aj na kryptomenových trhoch zanechal veľké šrámy. Čo však mnohým neuniklo, je fakt, že sa kryptomena solana zdá byť oproti súčasným výrazným prepadom pomerne imúnna.

by CurrencyRate.Today

Zúfalý muž plánuje nájsť svoj pevný disk s BTC v hodnote 169 miliónov dolárov

Aj napriek tomu, že solana vykázala cenový prepad, ktorý sa zastavil až na hodnote 110 USD, tak to stále vyzerá, že výrazným prepadom veľmi dobre vzdoruje. Jej pád sa totiž zastavil na veľmi silnom supporte, ktorý trh už dlhšiu dobu využíva na odrazy smerom na vyššie hodnoty. Tento support tak skvele podržal cenu kryptomeny solana aj tentoraz. Je však dobré mať stále na pamäti, že s ďalším testom klesá aj jeho validita a rastie tak pravdepodobnosť prerazenia. Kým sa ale bude solana obchodovať nad hodnotou 110 USD, môžu byť investori relatívne v kľude.

Solana a likvidita z FTX
Informácie po zrútení kryptomenovej burzy FTX hovoria o tom, že burza držala asi 46,5 miliónov tokenov SOL, teda zhruba 8 % ich celkovej emisie. Hodnota týchto tokenov je 7 miliárd USD, pričom existuje riziko, že sa tieto tokeny jedného dňa vrátia opäť do trhu, čo by úplne nabúralo fungovanie likvidity kryptomeny solana v neprospech rastu ceny.

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours