XRP vzrástlo o 26 % vďaka víťazstvu Ripple vo dlhotrvajúcom súdnom spore

2 min read

XRP vzrástlo o 26 % vďaka víťazstvu Ripple vo dlhotrvajúcom súdnom spore

XRP je jednou z mála kryptomien, ktoré sa veľmi rýchlo podarilo zmazať predchádzajúci cenový prepad, ktorý prišiel v rámci globálneho cenového poklesu. XRP pri tomto cenovom poklese otestovalo významný support, ktorý sa nachádzal na swingovom low predchádzajúcom cenovom raste.

by CurrencyRate.Today

V súčasnej dobe sa cena tejto kryptomeny ustálila na hodnote swingových maxím, a to v oblasti predchádzajúcej konsolidácie, z ktorej došlo k výraznému oslabeniu. Ak by sa trhu podarilo preraziť túto rezistenciu, mal by otvorenú cestu k tvorbe nových cenových maxím.

XRP a koniec súdnych sporov
K cenovému rastu kryptomeny pomohol aj veľmi silný fundamentálny impulz, ktorý priniesol informáciu, že sa súdny spor SEC vs. Ripple Labs blíži k svojmu koncu. Dňa 7. augusta totiž padlo najskôr definitívne rozhodnutie o tom, že spoločnosť má zaplatiť pokutu vo výške 125 miliónov dolárov za porušenie zákonov Spojených štátov amerických. Tento súdny spor sa pritom viedol už od roku 2020.

Ktoré dane by mal štát zvýšiť? Analytici vyhodnotili návrhy slovenskej vlády

 

Vďaka cenovému rastu bolo počas iba štyroch hodín uzavretých celkom 40 % krátkych obchodných pozícií, ktorými sa obchodníci snažili špekulovať na cenový pokles XRP. Podľa údajov CoinGlass dokonca išlo o likvidáciu obchodných pozícií v celkovej hodnote 5,4 milióna dolárov. Ak by táto dynamika pokračovala aj naďalej a cena kryptomeny by dosiahla hodnotu 0,65 USD, tak môže byť zlikvidovaných ďalších 20 miliónov USD v short pozíciách.

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours