Veľká časť veriteľov Mt. Gox hodluje svoje bitcoiny

3 min read
by CurrencyRate.Today

Nemalá časť veriteľov Mt. Gox vzdoruje všeobecným očakávaniam tým, že drží svoj Bitcoin napriek desaťročnému čakaniu, kým ho dostanú do vlastných rúk.

Mt. Gox bola kedysi dominantnou kryptomenovou burzou, kým masívne narušenie bezpečnostné spôsobilo jej zrútenie a nechalo približne 127 000 veriteľov čakať dekádu na vrátenie svojich prostriedkov. Mt. Gox sa zrútil v roku 2014 po tom, čo burza stratila 850 000 BTC.

Po desiatich rokoch čakania panovalo očakávanie, že dôjde k rýchlemu predaju takmer všetkých vyplatených bitcoinov, pretože zákazníci Mt. Gox vyberú zisky z rastu ceny Bitcoinu o viac ako 8 500 %.

Takmer polovica mincí BTC, ktoré Mt. Gox dlhuje veriteľom, už bola distribuovaná. Veritelia už získali 59 000 z celkových 141 686 BTC.

Napriek výplate viac ako 3,2 miliardy dolárov v bitcoinoch však trh nezaznamenal výpredaj súvisiaci s touto distribúciou.

Solana sa stále drží nad 110 USD. Je snáď imúnna voči súčasnému globálnemu výpredaji?

Zástupca generálneho riaditeľa spoločnosti Bitpanda Lukas Enzersdorfer-Konrad uviedol, že aj keď existujú faktory jedinečné pre každého jednotlivého veriteľa, stojí za to pripomenúť, že Mt. Gox bola jednou z prvých búrz, takže ľudia, ktorí ju používali, patrili k raným osvojiteľom:

Bitcoin pre nich nie je len aktívum, je to technológia a myšlienka, ktorej skutočne veria. To neznamená, že nikdy nepredajú, ale ovplyvnia to, kedy av akých objemoch predajú.

S odlišným vysvetlením prišla Maria Carola, generálna riaditeľka kryptomenovej burzy StealthEX, ktorá hovorí, že títo veritelia nepredávajú BTC „predovšetkým kvôli očakávaniu budúceho zhodnotenia ceny s cieľom potenciálne vyšších výnosov.“

Naznačila tiež, že úlohu môžu hrať aj daňové povinnosti, ktoré by im v prípade rýchleho predaja Bitcoinu plynuli. Hodľovanie by mohlo investorom umožniť „odložiť tieto dane alebo čakať na priaznivejšie trhové podmienky.“

Mnohí investori, ktorí boli po desaťročia „nútenými držiteľmi“, boli svedkami neuveriteľného zhodnotenia ceny. Vzhľadom na tento kontext nie je prekvapujúce, že naďalej držia svoje bitcoiny, dodal zástupca Binance Research rozhovoru pre Cointelegraph.

Cena Bitcoinu sa v pondelok zrútila o viac ako 10 %. Tento výpredaj však podľa kontextu udalostí súvisel so zhoršenou ekonomickou situáciou v USA a krachom akciových trhov, ktorý začal v Japonsku po tom, čo Bank of Japan zvýšila úrokové sadzby a ukončila to, čo je známe ako obchodovanie s jenom.

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours