Solana sa zdá byť precenená. Hodnota 1 000 USD tak nepripadá do úvahy

3 min read

Kryptomenové trhy sa v tomto roku nachádzajú skôr v postrannom trende s tým, že v posledných mesiacoch bojujú so záplavou negatívnych fundamentálnych správ. Solana počas trendového oslabenia kryptomenového segmentu taktiež konsoliduje, ale vyzerá to, že na sile nestráca. Trh sa totiž zatiaľ nedokázal pozrieť pod hodnotu 110 USD, iba tento support niekoľkokrát testoval.

Solana na hodnote 165 USD vytvorila výrazné cenové maximum, ktoré keby sa jej podarilo v budúcnosti preraziť, mohlo by jej výrazným spôsobom pomôcť k cenovému rastu. Došlo by totiž k tomu, že by solana získala na nižších hodnotách ďalší support, ktorý v súčasnej dobe postráda.

by CurrencyRate.Today

Veľká časť veriteľov Mt. Gox hodluje svoje bitcoiny

Kryptomenový obchodník Kaleo sa domnieva, že by cena solany mohla do roku 2025 vzrásť až na hodnotu 1 000 USD. Svoju predikciu stavia na fraktálnej geometrii, ktorá meria hybnosť etherea, ktorý v súčasnej dobe zodpovedá aj hybnosti solany. Avšak ďalšie metriky tento pozitívny náhľad nezdieľajú a skôr to vyzerá, že bude veľké šťastie, pokiaľ solana opäť otestuje hodnotu 190 USD.

Čo už je však o niečo viac reálne, avšak stále hudba budúcnosti, je cenová méta vo výške 300 USD, pretože sa očakáva, že by mohla solana v budúcnosti ťažiť z rastu kapitalizácie vďaka spotovým ETF pre solana, ktoré aktuálne čakajú na schválenie regulačných orgánov v USA. Hoci šance na schválenie týchto ETF sú malé, tak minimálne vynaložená snaha veľmi odlišuje Solanu od jej konkurentov.

Solana je nadhodnotená
Počas tohto roku navyše predbehol blockchain Solana doteraz druhý najväčší blockchain podľa celkovej uzamknutej hodnoty (TVL) BNB Chain, pričom prvé miesto si v tomto rebríčku neochvejne drží blockchain Ethereum. Blockchain Solana má síce v porovnaní s blockchainom Ethereum nižšie transakčné poplatky, ktoré v prípade Etherea v poslednom týždni dosiahli hodnotu celkom 13,7 milióna dolárov zatiaľ čo u Solany len 8,4 milióna USD, tak aj napriek tomu používatelia vo výsledku zaplatia porovnateľnú čiastku kvôli vysokej miere neúspešných transakcií a maximálnej extrahovateľnej hodnote (MEV).

Avšak druhá vrstva Etherea je oveľa lepšie likvidná ako je tomu u blockchainu Solana. Ethereum drží zastakované finančné prostriedky v hodnote 9,7 miliardy USD, čo prevyšuje súčet zastakovaných tokenov Solany a BNB dohromady.

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours