Môže bitcoin skrachovať? Žaloba na Tether túto možnosť otvára

3 min read

Cena bitcoinu je v tomto roku veľmi volatilná a aj po výraznom cenovom raste zo začiatku roka môžu teraz investori pozorovať výrazné cenové pohyby. Aj napriek zvýšenej volatilite sa bitcoin obchoduje skôr v postrannom cenovom pásme s tým, že v posledných týždňoch sú tvorené nižšie lows.

Bitcoin sa v súčasnej dobe obchoduje pod hodnotou rezistencie na cene 64 000 USD, kam ho vystrelila nákupná aktivita. Toto agresívne momentum začalo na cene 48 000 USD, teda na hodnote najbližšieho netestovaného supportu, kam bitcoin klesol pri globálnom kryptomenovom a akciovom výpredaji. Predajné sviečky pod rezistenciou však naznačujú ďalší cenový pokles.

by CurrencyRate.Today

Žaloba na Tether a jej vplyv na bitcoin
Bitcoin je v posledných hodinách opäť vystavený ďalšiemu negatívnemu fundamentu, ktorým je žaloba spoločnosti Celsius podaná na spoločnosť Tether kvôli podvodným prevodom bitcoinu. Celkom požaduje spoločnosť Celsius približne 3,5 miliardy USD za vrátenie bitcoínov, náhradu škody a právne poplatky.

Celsius Network zažaloval Tether kvôli porušeniu dohody, pri ktorej bol predaný bitcoin, ktorý Celsius považoval za kolaterál. Táto likvidácia bola údajne vykonaná práve v prospech Tetheru. Spoločnosť Tether podľa žaloby predala 39 542,42 BTC za cenu nižšiu, než je súčasná trhová hodnota, čo spoločnosti Celsius spôsobilo značnú finančnú ujmu.

Generálny riaditeľ Tetheru, Paolo Ardoino, toto obvinenie popiera a tvrdí, že všetko bolo vykonané na žiadosť Celsius Network počas poklesu trhu a túto žalobu opisuje ako nedôvodnú. Z toho dôvodu sa spoločnosť Tether plánuje proti týmto nárokom dôrazne brániť na súde. Táto rozmieška by tak mohla na trhu vytvoriť veľmi negatívny fundament, ktorý by akurát dostal cenu bitcoinu pod ďalší tlak.

MicroStrategy bude opäť nakupovať
Spoločnosť MicroStrategy, vedená podnikateľom Michaelom Saylorom, oznámila snahu získať kapitál v hodnote 2 miliárd USD na ďalšie nákupy bitcoínov. Aktuálne spoločnosť drží 226 500 BTC v hodnote cez 13,88 miliardy USD, čo z nej robí najväčšieho verejného držiteľa bitcoinu. Niektorí investori sa na základe tejto správy domnievajú, že enormné nákupy by mohli cenu bitcoinu vytlačiť na vyššie hodnoty.

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours