Ako kúpiť bitcoin anonymne v roku 2024: Podrobný návod

7 min read
by CurrencyRate.Today

V dnešnej dobe, keď si kryptomeny kupujú vo veľkom už aj drobní investori, začína silnieť tlak miestnych vlád na zvýšenie bezpečnosti v oblasti kryptomien, a tým pádom aj na ťažší anonymný nákup bitcoinu a ďalších kryptomien. Na tento zvyšujúci sa tlak reagujú samozrejme aj globálni regulátori, ktorí vo veľkej začali obmedzovať anonymné nákupy kryptomien, takže vyhnúť sa procesom KYC je niekedy naozaj náročné. Na druhej strane je však dobré povedať, že súkromie a bezpečnosť pri nákupe digitálnych aktív sú absolútne nevyhnutné a kľúčové pre zachovanie dôvery v tento sektor najmä po niekoľkých veľkých hackoch, ktoré v minulosti prebehli. Zároveň však ešte stále existuje niekoľko spôsobov, ako nakupovať bitcoin anonymne, a to so zachovaním maximálnej bezpečnosti a súkromia.

V tomto sprievodcovi si tak vysvetlíme, ako kúpiť bitcoin anonymne a rovnako sa aj pozrieme na rôzne stratégie, ktoré vám umožňujú legálny prístup na trhy s kryptomenami a to pri zachovaní vášho úplného súkromia.

Najlepšie miesta, kde kúpiť bitcoin anonymne
Prvým krokom, ktorý musíte urobiť, je zistiť, kde je možné kúpiť bitcoin a ďalšie kryptomeny anonymne. Vyberať môžete aktuálne hneď z niekoľkých metód a platforiem, z ktorých má každá svoje výhody a nevýhody. Nižšie je uvedený ich stručný prehľad.

Best Wallet – Jedná sa o úplne novú peňaženku Web3 s integrovanou decentralizovanou burzou, ktorá umožňuje nakupovať bitcoiny bez poskytnutia KYC či akejkoľvek inej identifikácie. Jediné, čo budete na nákup kryptomien potrebovať, je váš e-mail.
Margex – Ďalšou skvelou možnosťou, ako kúpiť bitcoin anonymne, je práve prostredníctvom tejto krypto burzy. Výhodou je, že je tu celý proces veľmi rýchly, jednoduchý a priamočiary, pretože za nákup budete musieť zaplatiť inou kryptomenou, avšak bez nutnosti overenia vašej totožnosti. Okrem toho burza tiež poskytuje prístup k sérii funkcií, ako je spotové obchodovanie a obchodovanie s futures kryptomenami bez toho, aby museli dokončovať proces KYC alebo prejsť akoukoľvek overovacou kontrolou.
Exodus – Táto krypto peňaženka rozhodne stojí za zváženie ako zaujímavá možnosť, ako kúpiť bitcoin anonymne, pretože disponuje mnohými funkciami, ktoré uprednostňujú súkromie a kontrolu bez toho, aby ste museli podstupovať identifikáciu KYC.
BingX – Burza disponujúca obstojnou likviditou, dobrou povesťou a nízkym spreadom, ktorá od vás nebude vyžadovať žiadne overenie totožnosti. Stačí sa totiž iba zaregistrovať pomocou e-mailu a hesla. BingX je tiež považovaná za spoľahlivého, bezpečného a inovatívneho parťáka v oblasti kryptomien ako pre začínajúcich, tak aj skúsených investorov a obchodníkov.
BloFin – Táto digitálna obchodná platforma vám veľmi uľahčí správu digitálnych aktív, pričom ponúka aj pokročilé obchodné nástroje, prístup k rozmanitej škále kryptomien na trhu s futures, a to všetko za konkurencieschopné poplatky. Aj v tomto prípade stačí na vytvorenie účtu na platforme zadať len svoje heslo a e-mail.

KCEX – Obchodníkom a investorom táto centralizovaná kryptomenová burza ponúka rozmanité a bezpečné obchodovanie s nízkymi poplatkami. Ide o relatívne novú obchodnú platformu poskytujúcu množstvo spotových trhov a futures párov s až 100násobným pákovým efektom. Rovnako ako vyššie spomínané platformy, tak ani KCEX nevyžaduje od svojich užívateľov prevedenie KYC.

Môže bitcoin skrachovať? Žaloba na Tether túto možnosť otvára

Ako kúpiť bitcoin anonymne ľahko a rýchlo?
Existuje stále viac ľudí, ktorí dávajú prednosť anonymným transakciám. Platí to predovšetkým pri online transakciách pri nákupe kryptomien, keď investori nechcú dávať svoje osobné údaje tretím stranám (tzv. proces KYC), a tak radšej hľadajú ďalšie možné spôsoby, ako kúpiť bitcoin anonymne.

Hlavne pre začínajúcich investorov sa to môže zdať ako zbytočné a zdĺhavé, ale skúsme sa nad tým zamyslieť trochu viac. Celý princíp si ukážeme na úplne bežnom príklade – nákup v miestnom supermarkete. Vykonáte svoj klasický nákup a zaň následne pri pokladni zaplatíte v hotovosti, čím je celá transakcia dokončená. Pokiaľ by vás však pokladníčka v supermarkete požiadala o celé meno, adresu bydliska a preukaz totožnosti, pravdepodobne by ste s tým neboli úplne ok. Koniec koncov, prečo by ste mali poskytovať tretej osobe svoje osobné údaje len preto, aby ste dokončili jednoduchú transakciu? A podobne to vidia niektorí ľudia aj v prípade nákupu bitcoínov a kryptomien všeobecne.

V súčasnej dobe totiž už v drvivej väčšine prípadov je nutné pri bitcoinovej burze prejsť zložitým procesom KYC. To znamená, že musíte poskytnúť burze svoje osobné údaje, kontaktné údaje, foto preukazu totožnosti a ďalší doklad/faktúru, na ktorej je uvedené vaše trvalé bydlisko. Mnoho obchodných platforiem tiež požaduje od svojich užívateľov pri zakladaní účtu foto, na ktorom držíte preukaz totožnosti vedľa svojej tváre.

V neposlednom rade je dobré tiež spomenúť, že sa niektorí krypto investori obávajú aj možného rizika zneužitia osobných údajov, ktoré poskytnú v rámci procesu KYC. Akonáhle ale poznáte spôsob, ako kúpiť bitcoin anonymne, tak sa KYC a možným rizikám s ním spojených môžete úplne vyhnúť a začať nakupovať kryptomeny skoro okamžite.

Výber správnej platformy (krypto burzy a zmenárne bez KYC)
So stále sa zvyšujúcim záujmom o bitcoin a ďalšie kryptomeny už v dnešnej dobe nie je až taký problém nájsť burzy, ktoré od svojich užívateľov nevyžadujú prevedenie KYC. Pre mnoho investorov tak ide o užívateľsky najprívetivejší spôsob anonymného nákupu bitcoínov bez nutnosti dokladovania preukazu totožnosti. Niektoré centralizované burzy dokonca už umožňujú používateľom prístup k určitej úrovni obchodných funkcií bez overenia ich identity, čo je len ukážkou ústretového kroku práve voči ľuďom, ktorí si svoje osobné údaje chránia.

P2P
Ak si chcete kúpiť bitcoiny anonymne za fiat menu, stojí za preskúmanie aj niektoré z popredných Peer-to-Peer (P2P) búrz. Táto metóda umožňuje kupujúcemu spojiť sa priamo s predajcami, ktorí danú kryptomenu ponúkajú.

Najprv budete musieť zvoliť vami preferovanú menu a spôsob platby, akým chcete za kryptomenu zaplatiť a potom vám P2P burza ukáže, ktorí predajcovia spĺňajú vaše požiadavky, pričom výsledky sú obvykle uvedené podľa najlepšieho ponúkaného výmenného kurzu. Akonáhle nájdete vhodného predajcu, musíte prijať obchod a previesť prostriedky na jeho uvedený účet. Kryptomeny zostanú v úschovnej peňaženke P2P burzy, kým nebude obchod dokončený. Pokiaľ sa vyskytnú nejaké problémy, je tu vždy k dispozícii záchranná sieť úschovy, čím sa eliminuje možnosť podvodu.

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours