Podporovateľ Kryptomien Róbert F. Kennedy ukončuje svoju kandidatúru na Prezidenta USA a tak svoju podporu odovzdáva TRUMPOVI

3 min read
by CurrencyRate.Today

Robert F. Kennedy Jr., významný podporovateľ digitálnych aktív, oznámil ukončenie svojej nezávislej kandidatúry na post prezidenta Spojených štátov a vyjadril podporu bývalému prezidentovi Donaldovi Trumpovi. Tento krok poskytuje Trumpovi okamžitú výhodu v predvolebných odhadoch, pričom Kennedyho rozhodnutie stiahnuť sa z volieb je považované za strategické spojenectvo s cieľom zvýšiť Trumpove šance v boji proti Kamale Harrisovej.

Kennedy, známy svojou nezávislou politickou orientáciou a podporou kryptomien, stiahol svoje meno z hlasovacích lístkov v desiatich kľúčových štátoch, ktoré môžu rozhodnúť o výsledku volieb. Vo svojom vyhlásení uviedol, že sa plánuje pripojiť k Trumpovej kampani a možnej druhej administratíve, kde by rád spolupracoval na otázkach, ktoré sú pre neho osobne dôležité.

Útok na TRUMPA pomohol Kryptomenám!?

Aj keď Kennedyho rodina má dlhú históriu ako ikony Demokratickej strany, Robert F. Kennedy Jr., syn politickej legendy 60. rokov Roberta F. Kennedyho a synovec bývalého prezidenta Johna F. Kennedyho, sa rozhodol podporiť Trumpa s cieľom zamedziť tomu, aby jeho vlastná kandidatúra oslabila šance republikánov v kľúčových štátoch.

„Už neverím, že mám realistickú cestu k víťazstvu vo voľbách tvárou v tvár neúnavnej, systematickej cenzúre a mediálnej kontrole,“ povedal Kennedy na tlačovej konferencii v Arizone. „Naše prieskumy ukazovali, že ak by som zostal na hlasovacích lístkoch v kľúčových štátoch, pravdepodobne by som pomohol Demokratom, s ktorými nesúhlasím v otázkach existenčného významu.“

Kennedyho podpora Trumpa okamžite posilnila jeho šance v predvolebných prieskumoch, kde sa Trumpovi zvýšila šanca na víťazstvo na 51 % oproti Harrisovej 48 %. Okrem toho sa Kennedy pripojí k Trumpovej kampani a bude aktívne pracovať na jeho zvolení.

Kennedyho rozhodnutie podporiť Trumpa je pre mnohých prekvapením, najmä preto, že väčšina jeho rodiny verejne podporila prezidenta Joea Bidena už v apríli. Napriek tomu sa Kennedy rozhodol pre túto stratégiu na základe zdieľaných názorov s Trumpom na témy ako vojna na Ukrajine, otázky detského zdravia a sloboda slova.

Na poli kryptomien Kennedy nemusí presviedčať Trumpa o ich dôležitosti, pretože bývalý prezident už prejavil záujem o tento sektor. Trump, ktorý kedysi skepticky pristupoval ku kryptomenám, začal po strate Bieleho domu zarábať na vydaní vlastných NFT tokenov a nedávno sa stal otvoreným podporovateľom digitálnych aktív.

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours