Elon Musk reaguje na zatknutie šéfa Telegramu

2 min read

Elon Musk ostro okomentoval zatknutie Pavla Durova, zakladateľa a generálneho riaditeľa spoločnosti Telegram. Durova zadržali v sobotu na letisku Le Bourget v Paríži po návrate z Azerbajdžanu. Musk zareagoval na túto udalosť na svojom účte na sieti X (predtým známej ako sieť Twitter) a komentoval to poznámkami o slobode prejavu v Európe.

Sloboda SLOVA na Slovensku už teraz Graduje, zatiaľ čo Slovenské Oligarchické Skupiny si robia čo chcú aj na internete aj celkovo v médiach. Všade znie DOKEDY! Odpoveď je Stačilo! Cenzúra a monopol Oligarchie musí SKONČIŤ!

by CurrencyRate.Today by CurrencyRate.Today

Musk reaguje na zatknutie zakladateľa Telegramu

Pavla Durova, zakladateľa Telegramu, zatkli francúzske úrady údajne kvôli nedostatočnej moderácii obsahu na jeho platforme. Musk, známy svojimi provokatívnymi vyjadreniami, nenechal situáciu bez povšimnutia a na svojom účte na sieti X zverejnil správu: „Pozrite si túto reklamu na prvý dodatok. Je veľmi presvedčivá.“ Týmto príspevkom Musk odkazoval na prvý dodatok americkej ústavy, ktorý garantuje slobodu prejavu.

Následne pokračoval ďalším tweetom: „V Európe je rok 2030 a vás popravia za to, že sa vám páčilo nejaké meme.“ Tento sarkastický komentár narážal na obavy z rastúcej cenzúry a okliešťovania práv v digitálnom priestore, čím vyvolal búrlivé reakcie od svojich fanúšikov i kritikov.

Kto je Pavol Durov?

Pavol Durov, ruský podnikateľ so súčasným sídlom v Dubaji, je známy ako zakladateľ a líder populárnej komunikačnej platformy Telegram. Durov, ktorý má dvojité občianstvo Francúzska a Spojených arabských emirátov, utiekol z Ruska v roku 2014 po tom, čo narazil na problémy s tamojšími úradmi kvôli svojej predchádzajúcej sociálnej sieti VKontakte (VK). Durov je známy svojím postojom za ochranu súkromia používateľov a slobodného prejavu, čo mu často prinieslo konflikty s autoritami.

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours