Ako sa môže z AI stať AGI a následné môže Hroziť že sa Stane Finálnym Bossom KRYPTOMIEN !

2 min read
by CurrencyRate.Today

Známý futurista Ray Kurzweil tvrdí, že singularita, okamih, kedy umelá inteligencia AIprekročí ľudské schopnosti, príde skôr, než sme očakávali. Predpovede tejto udalosti sa pohybujú v horizontoch niekoľkých desaťročí a obavy z následkov singularity sa začínajú rýchlo rozširovať medzi veľkými technologickými spoločnosťami, akademikmi a vládami po celom svete.

Podľa Kurzweila dosiahneme tento bod okolo roku 2029, keď bude vyvinutá „umelá všeobecná inteligencia“ = AGI, schopná vykonávať akúkoľvek úlohu, ktorú by zvládol priemerný človek. Kurzweil verí, že do 2040-tych rokov sa ľudia a AI spoja a vytvoria Superbytosť- SUPERČLÓVEKA, čo by mohlo viesť k predĺženiu života, koncu chorôb a vzniku utopickej spoločnosti.

Mnohí vedci, odborníci a politici vyjadrili obavy, že singularita by mohla znamenať koniec ľudstva. Najčastejšie scenáre zahŕňajú stroje, ktoré vyvíjajú roboty, aby zničili ľudstvo, alebo používajú násilie na podrobenie si ľudí. Viac realistický scenár by mohol zahŕňať ovládnutie finančných trhov AI, ktorá by nepotrebovala jedinú kvapku ľudskej krvi.

Solana sa zastavila na 160 USD. Vystrelí ju vidina nízkych sadzieb ešte vyššie?

Kým tradičné bankové systémy sú chránené silným šifrovaním, AI by mohla dominovať kryptomenovému trhu. S možnosťou nepretržitého obchodovania a vykonávania miliónov transakcií naraz by superinteligentná AI mohla zaplaviť svet kryptomien a online hazardu miliónmi koordinovaných robotov, ktorí by využívali matematicky založené stratégie na zarábanie.

Aj keď nie je možné predpovedať, či by AI mohla úspešne manipulovať so všetkými sieťami, je pravdepodobné, že by si dokázala za krátky čas zhromaždiť obrovské množstvo rôznych digitálnych aktív. Pri zohľadnení top 10 kryptomien podľa trhovej kapitalizácie by hodnota peňaženky takejto AI mohla dosiahnuť až 2 bilióny dolárov, a toto je šokujúce!

Táto superinteligentná AI by tak mohla bez potreby vykrádania bánk alebo priameho kradnutia disponovať dostatočným kapitálom na to, aby sa zamerala na globálne akciové trhy, čím by sa mohla stať konečným „veľrybím BOSSOM“ v kryptosvete.

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours