Bitcoin rastie vďaka nádeji na zníženie úrokových sadzieb. Pozor ale na premrštené očakávania.

2 min read
by CurrencyRate.Today

Cena bitcoinu sa konečne po dlhšej dobe dostáva síce do malého, ale aj tak povzbudivého up trendu po tom, čo došlo k zamietnutiu nižších hodnôt na supporte. Bitcoin sa teraz približuje veľmi dôležitej rezistencii na cene 60 000 USD, ktorej prerazením by sa nielen dostal do už stabilnejšieho rastu, ale predovšetkým by mal pod sebou support, čo je vždy veľmi dôležité.

Pokiaľ by tento rastový scenár pokračoval, bude najbližšou rezistenciou klesajúca trendová čiara. Jej prelomením by sa bitcoin už definitívne dostal do up trendu a otvoril si tak cestu na vyššie hodnoty, poprípade možno aj na svoje maximá.

Bitcoinové transakcie za 50 dolárov? Burza OKX upchala rúrky.

 

Bitcoin a úrokové sadzby
K rastu ceny bitcoinu pravdepodobne prispelo aj blížiace sa zníženie úrokových sadzieb americkým Fedom, ktoré je plánované na 18. septembra. V tento deň by mala byť znížená základná úroková sadzba o 0,25 %, čo môže byť začiatok ekonomickej obľavy v celom svete. Necelý týždeň pred rozhodnutím je pravdepodobnosť zníženia sadzieb o 0,25 % už len 55 %, pričom ešte včera, tj. 12.9., to bolo dokonca 85 %. Investorom teda nezostáva nič iné, než si počkať až do budúcej stredy na oficiálne rozhodnutie Fedu, pretože do tej doby sú všetko stále len obyčajné špekulácie.

Pozor na prehnané očakávania
Napriek stále pomerne vysokej pravdepodobnosti zníženia úrokových sadzieb si nikto nemôže byť istí, ako investori túto udalosť vyhodnotia a aký to bude mať vplyv na trh v dlhšom časovom horizonte. Podľa údajov z CoinGlass je totiž výrazná likvidita ešte pred samotnou rezistenciou na 60 000 USD, čo môže znamenať, že trh túto rezistenciu ani nedotiahne ak otočeniu trhu opäť do down trendu dôjde oveľa skôr.

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours