Zúfalý muž plánuje nájsť svoj pevný disk s BTC v hodnote 169 miliónov dolárov

4 min read

V roku 2013 James Howells – občan Newportu vo Walese – omylom vyhodil svoj pevný disk veľkosti iPhone obsahujúci 8 000 BTC. Aby 36-ročný muž našiel svoj stratený majetok (v súčasnosti v hodnote približne 169 miliónov dolárov), prišiel s plánom v hodnote 11 miliónov dolárov zahŕňajúcim robotické psy a stroje poháňané umelou inteligenciou.

by CurrencyRate.Today

Ako nájsť pevný disk s 8 000 BTC na skládke?
Jamesa Howells v roku 2009 vyťažil 8 000 BTC. Vtedy mala primárna kryptomena hodnotu iba centov, takže svojmu disku nevenoval veľkú pozornosť. V roku 2013 Velšan reorganizoval svoj stôl a vyhodil všetky nepotrebné veci.

Na jeho smolu mal dva identické pevné disky notebooku – jeden prázdny a jeden s 8 000 BTC. Netreba dodávať, že ten skončila vo vreci na odpadky a teraz leží pod 110 000 tonami odpadu.

Howells strávil ďalších deväť rokov hľadaním povolenia od miestnych úradov, aby vykopal svoj pevný disk. Mestská rada Newportu však jeho žiadosti niekoľkokrát zamietla a varovala, že pátranie by mohlo poškodiť životné prostredie a zničiť krajinu.

36-ročný muž, ktorý sa zúfalo snažil nájsť svoje kryptomeny (v súčasných cenách 169 miliónov dolárov), predložil úradom návrh, ktorý ho bude stáť 11 miliónov dolárov, odhalil Business Insider Plán zahŕňa zamestnávanie robotických psov, ľudskej práce a strojov umelej inteligencie, ktoré by mali preskúmať oblasť spôsobom, ktorý nepoškodí prírodnú krajinu.

Shiba inu medzi ukradnutými coinmi z burzy WazirX. Škoda je vo výške 235 miliónov USD

Podľa jeho prepočtov by pátranie mohlo trvať až tri roky. Stroje by vyhrabali odpadky a pripravili skládku na prieskum. Potom by 24-hodinové CCTV kamery, robotické psy a stroje s umelou inteligenciou zametali oblasť dňom i nocou, kým nezaznamenajú pevný disk. Hneď ako bude misia dokončená, tím všetko vyčistí a recykluje odpadky.

„Nechceme žiadnym spôsobom poškodzovať životné prostredie. Pokiaľ niečo, chceme všetko zanechať v lepšom stave,“ povedal Howells.

Zdá sa však, že Newportské úrady nie sú jeho nápadu otvorené. Zástupca rady médiám povedal, že návrh stále predstavuje významné ekologické riziká, ktoré sú neprijateľné.

Aj keby Howells našiel svoj pevný disk, mohol by byť poškodený za tie roky, čo bol pod tonami odpadkov. Velšania však odhadli, že pokiaľ sa disk vyrobený z kovu alebo skla, na ktorom sú uložené dáta – nerozbije, je 80% až 90% šanca, že zariadenie bude fungovať.

Aby ukázal svoju vďačnosť, sľúbil, že dá 30% svojich kryptomenových držieb pracovníkom, ktorí mu pomôžu v misii, rozdá 60 dolárov v BTC každému obyvateľovi Newportu a nechá si pre seba iba 30% z celkovej čiastky.

Ďalší podobný prípad
Udržiavanie pevného disku v bezpečí nie je jediným krokom, ktorý by investori kryptomien mali urobiť. Tí by tiež mali uložiť svoje súkromné ​​kľúče (heslo, ktoré odomyká peňaženku) na vhodnom mieste, ktoré poznajú a ktoré je kedykoľvek dostupné.

Tomu však programátor nemeckého pôvodu – Stefan Thomas – nevenoval veľkú pozornosť. Muž, ktorý mal 7 002 BTC (148 miliónov dolárov v dnešných cenách), stratil svoje heslo.

Muž skúšal všetko, čo mohol, aby našiel súkromné ​​kľúče. Dokonca použil osem zo svojich desiatich možných možností na uhádnutie správnej kombinácie slov, ale bez úspechu.

„Len ležím v posteli a premýšľam o tom. Potom idem k počítaču s nejakou novou stratégiou a nefunguje to a som zase zúfalý,“ priznal vtedy.

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours