Množstvo etherea v objeme rapídne rastie, čo vytvára tlak na kupca

2 min read

Ethereum sa z posledného výrazného cenového prepadu ešte nespamätalo a už opäť klesá. Agresívne zamietnutie nižších cien síce étereu pomohlo rásť na vyššie cenové úrovne, avšak tento rast bol zastavený na hodnote najbližšej rezistencie. Trh sa na tejto technickej bariére najskôr zastavil a teraz znovu vykazuje snahu oslabovať. Ak by cena ETH nakoniec dokázala preraziť na vyššie hodnoty, môže ísť o veľmi rýchlu cenovú revitalizáciu, pretože by trh vypĺňal predajný gap.

by CurrencyRate.Today

Ethereum a historický míľnik
Ethereum zdolalo ďalší veľmi významný míľnik po tom, čo celková ponuka tejto najznámejšej kryptomeny dosiahla hodnotu 120 miliónov tokenov. Navyše emisie tokenov v posledných dňoch výrazne rastie, pričom podľa údajov Ultrasound.money bolo za posledný mesiac emitovaných celkom 77 091 ETH.

Ethereum je svojou povahou deflačnou, teda obsahuje mechanizmus spaľovania tokenov. V poslednom mesiaci však emisie tokenov výrazne presiahli množstvo spálených tokenov, ktorých bolo dokopy 19 438 ETH. Jednoduchými počtami tak dostaneme výsledok, že za posledný mesiac vzrástla ponuka ETH o 57 653 tokenov, čo je dôvod na pokles ceny.

K emisii nových tokenov tiež prispieva množstvo odmien, ktoré sú vyplácané investorom za staking ETH. Nárast takto vyplatených ETH je exponenciálny, pretože väčšina investorov v tomto prípade využíva mechanizmus zloženého úročenia, kedy sú nové ETH z úroku opäť zastakované. Napríklad platforma EigenLayer zaznamenala 11% nárast celkového stakovaného kapitálu, a to za jeden jediný týždeň.

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours