Cena bitcoinu pôjde na 120 000 USD. Je na obzore nový býčí trend?

3 min read
by CurrencyRate.Today

Cena bitcoinu sa po veľmi agresívnom zamietnutí nižších cien, čomu predchádzal silný cenový pokles, teraz konsoliduje na hodnote najbližšej rezistencie. Cenový rast sa po odraze od supportu zastavil na cene 62 000 USD, ktorá aktuálne v trhu funguje ako rezistencia a trh má evidentne problém preraziť na vyššie hodnoty. Zatiaľ to teda vyzerá, že sú tvorené nižšie cenové maximá, čo je negatívny signál pre cenový rast.

Pokiaľ by sa trhu podarilo preraziť hodnotu tejto rezistencie, tak by sa trh nielenže dostal na vyššie hodnoty, ale tiež by sa z rezistencie stal support, ktorý by mohol následne bitcoin využiť k svojmu ďalšiemu rastu alebo aj dokonca k opätovnému návratu nad 70 000 USD.

Base Dawgz získal v predpredaji už 2,8 milióna USD aj vďaka silnému rastu blockcheinu Base

V hlavnej úlohe Jamie Coutts a jeho model likvidity
Hlavný kryptomenový analytik spoločnosti Real Vision, Jamie Coutts, zdieľal s obchodníkmi svoj model likvidity, vďaka ktorému predikuje výrazný cenový rast bitcoinu. Tento indikátor totiž od novembra 2023 konečne signalizuje rastový potenciál bitcoinu, čo by znamenalo, že súčasný cenový pokles je už na konci. V poslednej nákupnej rally, ktorú tento indikátor predikoval, vzrástla hodnota bitcoinu 19x a jednalo sa o trojročnú rally medzi rokmi 2017 a 2020.

Couttsov predikčný model na základe podobnosti s posledným cenovým rastom predikuje pre bitcoin rast až na hodnotu 120 000 USD. Táto predikcia sa v súčasnej dobe môže zdať pomerne prehnaná, avšak prezidentské voľby v USA sa blížia a ťažko odhadovať, ako na tom budú kryptomeny po tejto významnej udalosti. Volatilita, ktorú by kryptomeny mohli získať, môže byť výrazne odlišná od súčasných trhových podmienok.

Bitcoin a rastúca kapitálová zásoba
Kapitálová zásoba M2, ktorá meria množstvo peňazí v obehu, môže v súčasnej dobe hrať v prospech bitcoinu. M2 sa totiž v posledných dňoch výrazne zvyšuje predovšetkým kvôli bankám, keď napríklad Bank of Japan pridala úver 400 miliónov USD a Čínska ľudová banka dokonca úver vo výške 97 miliárd USD. M2 sa tak podľa Couttsa rozrástla o 1,2 bilióna USD.

„Toto je prirodzený stav v systéme čiastočných rezerv založených na úveroch. Peňažná zásoba sa musí neustále rozširovať, aby podporila nesplatený dlh. Inak sa všetko zrúti.” povedal okrem iného Coutts

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours