Ethereum je prepadnuté . Bude to dôvod pre inštitúcie začať opäť nakupovať spotová ETF?

Ethereum si aktuálne prechádza rozsiahlym cenovým prepadom, pri ktorom odpísalo už viac ako 40% svojej hodnoty po vytvorení historického cenového maxima. Nevýhodou etherea je fakt, že v historickej cenovej štruktúre nie sú žiadne zásadné supportné úrovne, čo môže znamenať ešte výraznejší cenový prepad.

Pokiaľ by sa cena etherea mala dostať opäť do pozitívneho rastového trendu, musela by pokoriť hodnotu najbližšej rezistencie na cene 2 800 USD, kde sa nachádzajú cenové maximá. V takom prípade by si étereum vytvorilo support a zvýšila by sa pravdepodobnosť prierazu aj klesajúcej trendovej čiary.

by CurrencyRate.Today

Solana sa zastavila na 160 USD. Vystrelí ju vidina nízkych sadzieb ešte vyššie?

Spotová ETF pre étereum nie sú lukratívne
Spotová ETF pre étereum bola spustená 23. júla však nákupnej rally, ktorú mnoho investorov očakávalo, neprišla. Žiadny výrazný rast kapitalizácie etherea nenastal, čo možno vyhodnotiť ako nenaplnené očakávania, na ktoré trh vždy reaguje oslabením. Snaha postaviť étereum na úroveň technologických spoločností, vďaka možnosti investovať do ETF sa zatiaľ nestretla s pozitívnou odozvou, avšak treba dodať, že začiatkom septembra na tom nie sú príliš dobre ani samotné akcie technologických spoločností, ako je napríklad Nvidia.

Ethereum a prezidentské voľby v USA
Ďalší významný míľnik by mohol na kryptomenové trhy čakať v novembri, kedy prebehnú voľby amerického prezidenta v USA. O tento post sa uchádza aj Donald Trump, ktorého zvolenie by podľa investorov mohlo kryptomenám výrazne pomôcť. Trump totiž v rámci svojej predvolebnej kampane vyhlásil, že pokiaľ bude zvolený, stane sa USA kryptomenovou veľmocou.

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours