BTC je momentálne vo fáze UP and DOWN. Čo to znamená?

3 min read

Výrazné výkyvy ceny bitcoinu spôsobili, že v priebehu jednej hodiny boli z pozícií na pákových derivátoch naprieč všetkými kryptomenami vyplavené takmer 50 miliónov dolárov, podľa údajov spoločnosti CoinGlass.

by CurrencyRate.Today

Cena bitcoinu (podľa CoinDesk) po zverejnení piatkovej správy o zamestnanosti v USA zaznamenala krátkodobý rast, no následne došlo k jej prudkému poklesu v rámci nestabilného obchodovania. To poslalo bitcoin, najväčšiu kryptomenu, na mesačné minimum. Bitcoin dosiahol hodnotu 57 000 dolárov hneď po zverejnení správy, avšak rýchlo vymazal zisk a klesol pod 54 000 dolárov, čo predstavuje najnižšiu hodnotu od 5. augusta. V posledných 24 hodinách klesla jeho cena o takmer 3%. Hlavné alternatívne kryptomeny tiež zaznamenali pokles. Ether (ETH), Solana (SOL), Ripple (XRP) a Cardano (ADA) mali straty v rozpätí 2%-4% za rovnaké obdobie. Index CoinDesk 20 klesol o 2,7%.

Ethereum je prepadnuté . Bude to dôvod pre inštitúcie začať opäť nakupovať spotová ETF?

Tieto prudké cenové výkyvy spustili likvidácie v hodnote takmer 50 miliónov dolárov len v priebehu jednej hodiny na trhoch s krypto derivátmi. Volatilita prekvapila obchodníkov s pákou, predovšetkým tých, ktorí vsádzali na pokračujúci rast ceny, ukazujú údaje CoinGlass. Rozdiel medzi denným maximom a minimom viac ako 3000 dolárov bol najväčší od 28. augusta.

Kľúčové americké akciové indexy tiež začali klesať na začiatku svojich obchodných relácií. Index Nasdaq Composite klesol o 2,5% a široko založený index S&P 500 stratil do poludnia 1,6%.

Oči sú upreté na zníženie úrokových sadzieb Fedu

S netrpezlivo očakávanou správou o ne-poľnohospodárskych platbách v USA, ktorá ukázala, že najväčšia ekonomika sveta pridala v auguste 142 000 pracovných miest, čo je mierne menej ako predpovedali analytici, kým nižšia miera nezamestnanosti klesla na 4,2% z júlových 4,3%.

Toto zistenie nechalo trhových pozorovateľov uvažovať o tempách, akými Federálna rezervná banka zníži úrokové sadzby, čo sa očakáva neskôr tento mesiac. Nedávno obchodníci priradili pravdepodobnosť viac ako 70% na zníženie o 25 bázických bodov a takmer 30% na väčšie, 50-bodové zníženie na zasadnutí Federálneho výboru pre voľný trh, ktoré sa bude konať 18. septembra, podľa nástroja CME FedWatch.

Neskôr dopoludnia guvernér Fedu Christopher Waller povedal v prejave na Univerzite Notre Dame, že „prišiel čas“ znížiť úrokové sadzby a bude presadzovať „intenzívne zníženie sadzieb, ak to bude vhodné.“

Niektorí pozorovatelia argumentovali, že menšie zníženie by bolo prospešnejšie pre rizikové aktíva, pretože 50-bodové zníženie by mohlo signalizovať, že Fed je čoraz viac znepokojený možnosťou, že americká ekonomika vstúpi do recesie.

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours