Chainlink stráca svoje postavenie. Doháňa ho sieť Pyth s kapitalizáciou cez 4,7 miliardy USD

2 min read
by CurrencyRate.Today

Popredná pozícia Chainlink v rámci decentralizovaných Oracle sietí môže byť v blízkej dobe ohrozená, pretože sa výrazne rozrastá kapitalizácia siete s názvom Pyth. Táto sieť počas posledných deviatich mesiacov zvýšila svoju celkovú hodnotu z necelých 100 miliónov USD na súčasných 4,7 miliardy USD.

Chainlink je lídrom vo svete lending protokolov z hľadiska zabezpečenia celkovej hodnoty (TVS alebo oracle-powered TVL) a Pyth Network je zase lídrom v objemoch derivátov. K dnešnému dňu Pyth zaistil viac ako 800 miliárd dolárov v celkovom objeme obchodov v reťazci.

Chainlink vs. Pyth
Aj napriek tomu, že rast siete Pyth je extrémny, tak stále disponuje trhovým podielom iba niečo cez 10%, čo je v porovnaní s ikonou Oracle málo. Podiel samotného Chainlinku na trhu je totiž stále oveľa vyšší, a to konkrétne 46,51 % s tým, že disponuje trhovou kapitalizáciou cez 20 miliárd USD, ktorá je rozložená v 404 reťazcoch. Na druhú stranu je nutné povedať, že vďaka rastu Pyth od začiatku roka stratil Chainlink už viac ako 3% trhového podielu.

Michael Cahill, spoluzakladateľ siete Pyth, tvrdí, že ich dominancia sa na trhu s Oracle bude ďalej rozširovať, pretože väčšina trhových transakcií v tomto segmente je vykonávaná práve cez ich sieť. Aj podľa neho budú ľudia častejšie využívať decentralizované finančné siete, pretože centralizované financie už nie sú také bezpečné.

Prečítaj si aj

More From Author

+ There are no comments

Add yours